Doorstarten na faillissement

Een faillissement aanvragen is een serieuze zaak. Het kan tot tien jaar lang van invloed zijn op uw credit score, dus indienen heeft geen zin tenzij u een groot deel van de schuld kwijt kunt raken. Daarom behandelen we deze grote vraag eerst.

Controleer voordat u iets anders doet of faillissement uw schuld tenietdoet (kwijtschelden). Creditcardsaldi, medische rekeningen, persoonlijke leningen, achterstallige huur, sportschoollidmaatschappen, betaaldagleningen en energierekeningen verdwijnen allemaal in een faillissement. U kunt ook hypotheken, autoleningen en andere schulden die door onderpand zijn gedekt wissen, maar u moet het huis, de auto of andere eigendommen teruggeven aan de geldschieter.

Sommige schulden verdwijnen echter niet. Kinder- en partneralimentatieverplichtingen en recentelijk gemaakte inkomstenbelastingrekeningen zijn veelvoorkomende voorbeelden van 'niet-aflosbare schulden'. En de rechtbank zal studieleningen pas kwijtschelden als je een aparte rechtszaak aanspant en voldoet aan de vereisten om te winnen - iets wat de meeste mensen niet kunnen.

Zelfs als u een niet-aflosbare schuld heeft, kan faillissement nog steeds een optie zijn. In hoofdstuk 7 betaalt u niet-aflosbare schulden nadat uw zaak is geëindigd, maar het zou gemakkelijker moeten zijn omdat u minder schulden zult hebben.

Wat is een faillissement?

Een faillissement betekent dat je de bedrijfsvoering van de onderneming niet meer in eigen hand hebt. Op het moment van een faillissement is de curator aan zet.

Kan ik mijn eigendom in faillissement houden?
Iedereen heeft essentiële spullen nodig om te werken en te leven. Hoewel u bij een faillissement niet alles verliest, kunt u ook niet kiezen wat u wilt behouden. Uw staat vermeldt de items die faillissementsaanvragers kunnen beschermen in zijn faillissementsvrijstellingswetten, hoewel sommige staten indieners toestaan de federale faillissementsvrijstellingen te gebruiken als ze meer eigendom zouden beschermen. (U moet de ene of de andere lijst kiezen - u kunt geen vrijstellingen van beide lijsten gebruiken.)

Je gebruikt dezelfde vrijstellingen in zowel hoofdstuk 7 als 13. Maar wat er gebeurt met je niet-vrijgestelde eigendom - dingen die een vrijstelling niet dekt - is heel anders. In hoofdstuk 7 zou u het niet-vrijgestelde eigendom verliezen, en de curator die is aangesteld om uw zaak te beheren, zou het verkopen en de opbrengst aan uw schuldeisers geven. In hoofdstuk 13 verlies je geen niet-vrijgestelde eigendom. In plaats daarvan moet u crediteuren betalen wat het waard is via het aflossingsplan.

Bekijk de faillissementsvrijstellingen van uw staat om een idee te krijgen van het onroerend goed dat u zou behouden (staatslinks staan onderaan). Als uw staat er niet is, controleert u de artikelen over vrijstelling van staatsfaillissement van Nolo.

Doorstart na faillissement