knoopcel batterijen

Wat is het verschil tussen CR2032 en CR2025?

Wanneer er niet voldoende ruimte is in apparaten voor een normale AA of AAA-batterij, dan is een knoopcel batterij de geschikte oplossing. Er zijn enorm veel verschillende soorten batterijen op de markt. Ook de knoopcel batterijen zijn er in veel verschillende soorten en vrijwel ieder batterijenmerk verkoopt deze batterij. De twee meest verkochte knoopcel batterijen zijn de CR2032 en de CR2025. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee batterijen en hoe herkent u welke batterij u nodig heeft voor welk apparaat? Dat leggen we graag voor u uit in onderstaande tekst.

CR2032

De CR2032 is de meest verkochte batterij wereldwijd als het gaat om knoopcellen. De getallen op de batterij staan niet zomaar ergens voor. CR staat namelijk voor lithium en de opvolgende vier cijfers vertellen iets over de afmeting van de knoopcel. Met de eerste twee cijfers op de knoopcel batterij wordt de diameter aangegeven en de laatste twee cijfers de dikte. CR2032 is dus en lithium knoopcel met een doorsnee van 20 millimeter en een dikte van 3,2 millimeter. Een CR2032 knoopcel batterij beschikt over een nominale spanning van 3 volt en heeft ongeveer een capaciteit van 220 mAh.

CR2025
Qua uiterlijk, maar ook qua benaming verschilt de CR2025 niet zo veel van de CR2032. Ook de CR2025 is een lithium batterij met een diameter van 20 millimeter. Dit is weer te herkennen aan de eerste twee cijfers. Maar deze keer heeft de koopcel een dikte van 2,5 millimeter, dat is 0,7 millimeter minder dik dan de CR2032. Dit zorgt er niet alleen voor dat deze knoopcel batterij platter is, maar dit heeft ook invloed op de prestaties van de batterij. Het is dus noodzakelijk bij het aanschaffen van een knoopcel batterij dat er gekeken wordt welk formaat er past in het apparaat.

Hoe lang kun je lithium knoopcel batterijen bewaren?
Lithium knoopcel batterijen kunnen vaak lang bewaard worden. Het beste is om de batterijen op een plaats te bewaren waar het koel en droog is. Een droge ruimte in huis, dus niet bij een verwarming, is meer dan voldoende om een batterij te bewaren. Er zijn ook opbergdoosjes verkrijgbaar waarin batterijen bewaard kunnen worden. Let er op wanneer een batterij leeg is deze niet in de vuilnisbak mag maar als klein chemisch afval gescheiden moet worden.

Welk merk batterijen is het beste?

Er zijn een aantal verschillende fabrikanten die knoopcel batterijen produceren. Een aantal voorbeelden zijn Duracell, Sony, Varta, Ansmann, Panasonic en Energizer. Het maakt in principe niet uit voor welk merk er gekozen wordt, iedere batterij is vrijwel identiek. Duurdere merken zoals Duracell zullen iets langer meegaan dan goedkopere merken.

Bent u naast knoopcel batterijen nog opzoek naar andere soorten batterijen zoals AA, AAA, C cellen, D cellen of 9V blokken? Bekijk dan de webshop van batterijenstunter.nl. Op deze webshop vindt u een groot aantal diverse batterijen van verschillende merken. Alle batterijen op batterijenstunter.nl zijn ruim op voorraad in een eigen winkel, wat betekend dat alle bestelde producten direct leverbaar zijn.