Sloffen dragen zonder zweetvoeten of een vieze voetengeur

Sloffen dragen zonder zweetvoeten of een vieze voetengeur

Sloffen zijn super comfortabel en voelen lekker warm en zacht aan je voeten. Ze zijn gemaakt van flexibel materiaal en verlossen je voeten na een lange dag van knellende pumps of sneakers. Enig minpuntje is dat het materiaal van de sloffen in veel gevallen niet ademend is. Zeker niet als ze zijn vervaardigd van synthetisch materiaal. Zweetvoeten of vieze geurtjes zijn dus slechts een kwestie van tijd. Hoe voorkom je zwetende voeten in sloffen en de nare lucht die hiermee gepaard gaat?

Waarom je sneller zweetvoeten krijgt in sloffen

Huissloffen zijn gemaakt om onze voeten warm en comfortabel te houden. Ze zijn vaak gevoerd met fleece of ander synthetisch materiaal. De ventilatie en absorptie laat daardoor dus behoorlijk te wensen over. Bij het dragen van sloffen kun je dus binnen korte tijd rekenen op natte voeten omdat het materiaal de voeten volledig afsluit. .

Heeft iedereen last van zweetvoeten bij het dragen van huissloffen?

Ja, over het algemeen krijgen we allemaal zweetvoeten bij het dragen van warme en afgesloten schoenen die niet over ventilerende of absorberende eigenschappen beschikken. Het probleem zit hem echter in de micro-organismen die achterblijven in de sloffen. Dat komt omdat het transpiratievocht niet voldoende wordt afgevoerd of opgenomen.

Deze restjes vormen een prima voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. En juist dit zijn de veroorzakers van een vieze geur en stinkende voeten. Dat betekent niet dat je geen sloffen zou moeten dragen om stinkvoeten te voorkomen.

Fris ruikende en droge voeten met de producten van Pedifris

Pedifris is een actief product dat je kunt gebruiken in de strijd tegen zweetvoeten en stinkende voeten. De behandeling voer je uit in 2 eenvoudige stappen. Voordat je dat doet, is het belangrijk dat jouw voeten schoon en droog zijn. Met het gebruik van Pedifris ben je binnen 2 dagen van stinkende zweetvoeten af. Jouw voeten blijven droog en fris in je sloffen, maar ook in al je andere schoenen die je zo graag draagt.

Stap 1: gebruik Pedispray op schone en droge voeten. Spuit de spray eenvoudig op de onderzijde van je voeten en wacht tot ze volledig zijn opgedroogd. Jouw voeten zijn nu direct beschermt tegen overmatige transpiratie.

Stap 2: open het doosje met Pedifris Classic en verstrooi slechts een half theelepeltje poeder aan de binnenzijde van je sloffen. De actieve bestanddelen zorgen ervoor dat micro-organismen die vieze geurtjes veroorzaken onschadelijk worden gemaakt.