Vroege Echo

Gefeliciteerd met je positieve zwangerschapstest! Bij Verloskundige Kampen staan we klaar om je te begeleiden op deze bijzondere reis. Hier zijn de volgende stappen die je kunt nemen om optimale zorg voor jezelf en je baby te garanderen:

1. Maak een afspraak met je verloskundige:
Neem contact op met ons kantoor in Kampen om je zwangerschap te bevestigen en je eerste afspraak in te plannen.

2. Plan je eerste echo:
Hoewel echo's mogelijk zijn vanaf 6 weken, raden we aan je eerste echo te plannen tussen 7 en 8 weken zwangerschap. Dit helpt om de exacte termijn van je zwangerschap vast te stellen en verhoogt de kans dat we een kloppend hartje kunnen zien.

Soorten echografisch onderzoek:

  • Transvaginale echografie:
    Dit type echo biedt nauwkeurige metingen en hartslagdetectie in het vroege eerste trimester. Het wordt uitgevoerd met een sonde die in de vagina wordt geplaatst voor een gedetailleerd beeld van de baarmoeder.
  • Transabdominale echografie:
    Bij deze methode wordt een transducer over de buik bewogen om geluidsgolven te zenden en een beeld van je baby te ontvangen.

Wat zal de eerste echo je vertellen?

De eerste echo is een spannend moment waarbij je mogelijk de hartslag van je baby hoort en ziet. We meten de zwangerschapszak, de dooierzak, en de foetus om de groei en geschatte leeftijd te bepalen. Deze gegevens helpen ons een nauwkeurige uitgerekende datum vast te stellen.

Volgende stappen in je zwangerschap

Als onderdeel van je prenatale zorg bij Verloskundige Kampen, raden we aan om maandelijks routinecontroles in te plannen. Deze afspraken zijn essentieel om zowel jouw gezondheid als die van je baby te monitoren en bieden gelegenheid om eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Ontdek het geslacht van je baby

Tijdens het tweede trimester, rond 15 tot 16 weken, kun je een pretecho plannen om het geslacht van je baby te ontdekken. Deze echo is een spannend moment voor veel ouders.

Anatomische screeningsecho: Rond 18 tot 20 weken zwangerschap voeren we een gedetailleerde anatomische echo uit, ook bekend als de twintigwekenecho. Deze echo biedt een grondige controle van de fysieke ontwikkeling van je baby.

Bij Verloskundigen PuurBegin in Kampen kijken we uit naar de mogelijkheid om je te ondersteunen gedurende je hele zwangerschap. Geniet van elk moment terwijl je toewerkt naar de komst van je kleintje.

Met warme groeten,

Verloskundigen PuurBegin
Adres: Burgemeester Van Tuinenplein 10, 8265TJ Kampen
Telefoon: 06 42 61 01 99