Wat is recruitment marketing en hoe kan het recruiters helpen?

Heb je onlangs een verschuiving opgemerkt in de taken die je als recruiter moet doen? Dingen zoals het bewaken van de reputatie van uw bedrijf op beoordelingssites, ervoor zorgen dat u reageert op vermeldingen op sociale media en zelfs berichten schrijven voor de bedrijfsblog waarvan u niet eens wist dat deze bestond? Dat betekent dat uw afdeling het rekruteringsproces langer onder de loep neemt en draait om wat we rekruteringsmarketing noemen.

Wervingsmarketing is het gebruik van tactieken die zijn ontleend aan de wereld van content, of inbound, marketing en deze toepassen op meer traditionele HR-praktijken. Er komt een flinke dosis digitale kennis bij kijken, waarbij goed gebruik wordt gemaakt van sociale media en netwerken, en er wordt gefocust op het bewaken van de online reputatie van de organisatie. Dit is allemaal in het belang van het bereiken van de ~80% van de beroepsbevolking die niet actief op zoek is naar een nieuwe functie.


U leest het goed, deze activiteiten zijn gericht op het aantrekken van potentiële kandidaten die op dit moment niet eens op zoek zijn naar werk.


Dus wat is er veranderd dat deze reeks praktijken de afgelopen jaren met zoveel enthousiasme van de grond is gekomen? Meerdere dingen eigenlijk. Vooral de huidige arbeidsmarkt. Het is beslist in het voordeel van de kandidaat gekanteld. De werkgelegenheidscijfers zijn de afgelopen tijd niet zo hoog geweest, wat betekent dat er meer vacatures zijn dan de kandidaten. Nu de zaken in deze richting zijn verschoven, is het werk van de recruiter een stuk moeilijker geworden, er zijn gewoon niet genoeg geïnteresseerde mensen om alle vacatures in te vullen. Tenminste, van de 20% waarop traditionele wervingstactieken zich richten.


Voer recruitment marketing in. Met zijn focus op de lange termijn en het aantrekken van passieve werkzoekenden door voldoende bewijs te leveren van uw geweldige werkgeversmerk en werknemerswaardepropositie in de vorm van een actieve aanwezigheid op sociale media, informatieve en boeiende inhoud op de bedrijfsblog en zelfs video's van alle soorten die je YouTube-kanaal sieren.